Игор Ђурић - рођен у Истоку (Метохија) 1968. године. Писац: романи, песме, есеји, књижевна критика, путописи, сатира, блог, колумне, политичке анализе (аномалије), теорија књижевности, историја књижевности, завичајна књижевност, афоризми, све...  
 

четвртак, 13. април 2023.

СТАТУТ И ПРОГРАМ ''СРПСКЕ НАЗАДНЕ СТРАНКЕ''!


Пише (на слици): Игор Ђурић


Земља Србија клизи ка дну – већ пола века. Никако да паднемо, па спознамо да нема више ништа испод нас. Зато се мора појавити нека снага, нова снага, која ће Србију избавити из септичке јаме у коју тоне. Отуд сам решио да оснујем покрет, партију, и окупим истомишљенике са којима ћу у борбу и револуцију. Партија ће се звати Српска назадна странка, скраћено СНС.

Слоган:

''Само назадњаци Србију спасавају!''. Скраћено: СНСссссссс...

Статут:

Доживотни председник странке ћу бити ја. Мој заменик ће бити мој син. Генерални секретар моја жена. Мајка ће се бавити питањима старих особа и пензионим фондом. Отац проблемима омладине. Статутом је одређено да нема статута већ да ћу одлуке доносити искључиво ја.

Ми назадњаци Србије дозвољавамо нашим члановима и функционерима да лажу колико хоће, али само две ствари не смеју да кажу:

1. да су поштени политичари, и

2. да раде за добробит свога народа.

Општи услови:

Шта треба урадити да би се постало чланом СНС-а? Треба бити назадан до крајњих граница.

Унутрашња политика:

Једно од начела СНС-а сажето је у пароли: ''Кради брате, док те не у'вате!''.

Ми се залажемо да се политичарима треба законски омогућити да краду, као некад, као сад, али пре тога треба да обезбеде народу следеће: посао, бесплатно лечење, бесплатно школовање, бесплатне станове, бонове за топли оброк, регрес, тринаесту плату, бесплатно летовање, клање свиња за 29. новембар, папирне купасте капице и шешириће за дочек Нове године, служење војске, илегалисање у студентским домовима, повратак немачке марке, визе за западну Европу, шверц из Турске и Италије, књиге које се откупљују код аквизитера на потпис и никада се не плате, кредите које поједе инфлација, флаша вискија за лекара, двеста грама кафе за шалтерску радницу, обавезне батине деци од родитеља, старије браће и учитеља, дозвољено ватање и дрпање иза гимназије, без обзира што ви као студент имате 20 година а она као гимназијалка 16/7.

Политичарима наше странке ћемо дозволити да добију стан иако имају кућу, али пре тога треба да обезбеде да судови увек пресуђују у корист сиротиње и радничке класе (осим ако се не петљају у политику и хоће да ме смене), да банке раде у корист народа и државних предузећа, да се вишак зараде троши на вишак запослених а не мањак капиталиста, да може регуларно да се узме боловање у време сетве, жетве и бербе, да се за 1. мај дозволи спајање дана како би цела нација била срећна неколико пролећних дана, да се у школи врати обавезна лектира и да се деца малтретирају учећи јуначке народне песме, да се врате радне акције, логорске ватре, да се укину невладине организације, врате СИЗ-ови, војни одсеци, игранке у домовима културе, да се дозволи да ловци могу повремено да побију псе луталице (кад им је већ дозвољено да убијају срне и зечеве), да пословођа друштвене самопослуге може да вам одвоји нешто испод тезге а да продавачице имају на ногама ''боросане''.

Могу политичари и директори да једу на репрезентацију колико хоће, али прво да поново отворе радничке мензе и кантине, градске кафане у друштвеном власништву са топлим јелима, студентске мензе да буду отворене и ванредним студентима који се, дакако, школују бесплатно, само немају собу него морају да илегалишу, да се дели зимница и полутке, да се директорова службена кола узму кад треба болесника пребацити у Београд а столице и клупе из фирме кад се прави испраћај у војску за сина.

Спољња политика:

СНС је против уласка у ЕУ, евро-атланских интеграција и за савез је свима који су источно од Хрватске и северно, источно и јужно од Црног мора. У остваривању анти-европске идеје треба бити затуцан до крајњих граница и нетолерантан до изнемоглости. Ваља дефинисати данашње европске вредности: расизам, бодљикава жица, бомбардовање других држава, терање у дужничко ропство  – и бити против тих вредности, постојано и заостало. Треба заостајати са Европом по сваку цену. Треба бити уназад на све што се односи на Европу и бити веома пажљив од-позади.

Сексуалне мањине:

Наша странка назадњачки гледа према педерлуку (назадњачки не у смислу отпозади) а како рекоше наши први суседи из ЕУ: помало и варварски. СНС у оквиру ''сексуалних мањина'' признају само оне који су предмет редаљке (ганг-банг, сви на једну, већина на мањину) и оне који имају мале (мањинске) сексуалне апарате, било које врсте.

Економија:

СНС ће се залагати ретроградно и примитивно да се укине либерална капиталистичка економија и да се поново уведе самоуправни  социјализам са  својом највећом тековином: уравниловком. Назадњачки се морамо залагати да у друштвеним и државним предузећима буде вишка запослених и да се у њима што мање ради. Док је тако било, изграђени су и настали сви гиганти, све око нас, што се данас продаје и уништава, док је тако било производили смо подморнице, авионе и нуклеарне електране,  а сада увозимо чачкалице из Кине.

Назадњаци Србије се залажу против напретка у који срљамо: не желимо више иностране банке и њихове зеленашке кредите, не желимо да плаћамо порез у целини јер од онога што утајимо лепше живимо, не желимо скупу струју, грејање и воду, не желимо реформу јавних предузећа – хоћемо социјалне и не-економске цене и да држава интервенише увек кад затреба.

Све што видите око себе изграђено је у таквом систему. Неко ће рећи: да, али смо се тада задуживали. Шта, а данас се не задужујемо? Неко ће рећи: али тада нисмо слободни! Шта, а данас смо као слободни? Тада ниси смео да говориш о политици а у свему другом си био слободан. Данас смеш да говориш о политици али си неслободан у свему другом: роб си банке, послодавца, државе, комуналних предузећа, роб си система, роб си идиота, сиромашан си, задужен, гладан – јебем ти ја такву слободу. Тада си напредовао ако си био члан партије или ако си био стручан у нечему. Данас напредујеш само ако си члан партије.

Култура:

Када повратимо самоуправни социјализам онда ће се поново појавити дисиденти који ће стварати уметничка дела а да не мораш ништа да им дајеш. Шта више, што их више притискаш то боље стварају, а после све то лепо уновче напољу.

Језик:

Кад ми дођемо на власт службени језик у Србији биће ствар слободног избора, само што ће тај слободни избор морати да исказује на српском језику. Другим речима, може да се говори којим хоћете језиком али се мора преводити на српски.

Ми назадњаци Србије увешћемо и нека правила у говору (вратити стара). Тако ће се курве опет звати ''курве'' а не старлете, проститутке више неће бити спонзоруше, лопови и криминалци више неће бити ''бизнисмени'', зеленаши више неће бити ''банкари'', а моралне нуле и превртљивци више неће моћи да се називају ''политичарима''

Школство:

''Српска назадњачка странка'' се залаже да се ретроградно и назадњачки деца у школама уче да воле своју отаџбину и нацију, да поштују друге, да се деца уче да је породица стуб друштва, да треба да поштују мајку и оца и да им је домовина на првом месту (а за мир у свету нека се брину кандидаткиње за МИС-ице). Заостало треба учити децу да су нам Руси словенска браћа а Немци крвни непријатељи, гори и од Турака (па ви сад видите).

Назадњаци Србије се примитивно залажу да се деца у школи уче лепим манирима, да обавезно у ходнику или лифту кажу ''добар дан'', да устану старијем, да одбране слабијег, да поштују просветне раднике (иначе ће да изеду попару код куће), да се речи ''хвала'' и ''извини'' врате у употребу. Назадњаци Србије се боре за такав систем вредности у којем ће се родитељи стидети ако им је ћерка курва а син криминалац. Ми се залажемо за брак и породицу који неће почети тако што се младица пење по столовима, младожења рига у клозету, а уместо кума и старојка главну реч на свадби воде Шоне и Киза, са Јецом и Цецом.

Слободе:

СНС се залаже за укидање многих слобода. Ми хоћемо да се укине слобода задуживања код банака, слобода да дрога може да се купи на сваком ћошку (код Шонета и Кизе), укидамо слободу да се одлази на концерте  турског-фолка (Цеца и Јеца), желимо да укине слобода кретања НАТО трупама кроз Србију, тражимо да се укине слобода преговарања са Приштином, слобода парада и шетњи, слобода ''жуте штампе'', слобода ријалити телевизија.

Ми смо назадњаци!!! Ми се залажемо за цензуру!!! Треба цензурисати све фарме, велику и топлу браћу, парове, невладине организације, Сорош фондације, скупштинске преносе, јутарњи програм, конференције за штампу председника, премијера и министара. Залажемо се цензуру неукусних деколтеа министарки и кратке памети министара.

 Ми смо против слободе кретања министарских и директорских службених аутомобила, приватних јахти, авиона, камиона, против слободе путовања на службеним основама у иностранство са све дневницама.

Национално питање:

Ми назадњаци српски смо за ''братство и јединство''. Желимо да будемо браћа са својом браћом по крви, вери и нацији (братство) и да као народ будемо јединствени, онакве какве нас је бог створио (јединство).

Безбедност:

Ми назадњаци нисмо само за мир али нисмо и само за рат. Средње. Држимо овако: ако нас неко нападне ред је да се бранимо. Ми смо у ствари за ''Рат и мир'' Лава Николајевича Толстоја.

Када српски назадњаци дођу на власт сваки грађанин ће морати да ради за УДБУ. Тако ћемо олакшати и нама, и њима. Уместо скупих скаламерија за прислушкивање, прислушкиваћемо једни друге. Судови ће бити зависни, а признање кривице ће се изнуђивати батинама. Тако ће они најтврђи имати неке шансе. У српским судовима данас: нико нема никаквих шансе.

Војска:

Народна.

Косово:

Ми из СНС-а смо против тога да Косово буде независно, јер је Косово део Србије, али смо и против тога да Крим буде независан, јер је Крим део Русије. Против тога смо да се Косово отцепи од Србије, али се залажемо свим силама да се Доњецк и Луганск отцепе од Украјине. Дакле, ми Назадњаци Србије уопште нисмо принципијелни када су спољња и унутрашња политика у питању, и то је један од главних стубова (непринципијелност) на којима почивају наше политике.

Историјско помирење:

Ми СНС-а смо за национално помирење. Добро, нисмо баш за Титу, али нисмо ни за данашњу киту. Између Тите и ките – неки тражу Дражу. Некима је слађа кита (њих ћемо да укинемо), некима је дражи Дража, неки још воле Тита, назадњаци су: да се народ пита. Дочим, народ нећемо питати ништа када будемо национализовали све што је враћено реституцијом, продато приватизацијом и зарађено политичком проституцијом. Чим освојимо власт – селимо се у одузете виле на Дедињу.

Уређење:

Ми српски назадњаци се залажемо за једнопартијски систем (слично како је и данас). На власти ће бити она партија која буде имала најдужу тољагу.

 

Нема коментара:

Постави коментар

©Igor M. Djuric
copyright 2010 by ©Igor M. Djuric Upotreba sadržaja ove web stranice
podrazumeva obavezujuce prihvatanje copyright -a